My Title page contents

Boikott delfinarier! Det er et mareritt for delfinene

Hold meg oppdatert

Delfinene er drevet av sult når de utfører triks

Det ser kanskje ut til at delfinene har det gøy når de tar salto i lufta, balanserer med baller eller plasker vann på folk. Dessverre er dette langt fra sannheten.
 

Drevet av sult

Delfiner har et utrolig showtalent og har lett for å lære nye ting. De er veldig intelligente dyr. Men hva får en delfin til å opptre med så mange kunster? Svaret er mat. Sult er den primære metoden som brukes for å trene delfiner. Delfinene blir föret når de utfører et triks. De får fisk som allerede er død og som de aldri ville spist i naturen, men sulten driver dem.
 

Delfinene blir fysisk og psykisk syke i fangenskap

I havet lever delfinene i grupper på alt fra noen få individer til over 1000 stykker. De svømmer mange kilometer hver eneste dag. Den største delfinarten spekkhuggeren svømmer for eksempel opp til 150 km daglig. Når delfiner er fanget i et lite basseng har de ingen mulighet for å få utløp for naturlige behov. Isolasjonen gjør dem både fysisk og psykisk syke. De blir ofte medisinert for å bli mer medgjørlige.
 

Blodig delfinjakt

Delfinene i delfinarier er enten avlet i fangenskap eller innfanget gjennom en grusom og blodig jakt i Taiji i Japan. Her blir de revet vekk fra familiene sine. Resten av delfinflokken ender enten opp som kjøtt i kjøledisken eller blir drevet til havs igjen som en splittet, traumatisert og fullstendig utmattet gruppe med dårlige sjanser for å overleve.
 

Skriv under mot delfinarier!

Hold meg oppdatert

Ikke la deg lure av smilet - delfiner blir fysisk og psykisk syke i fangenskap 

Vil du gjøre mer for delfinene?

Fortell reisebyrået ditt at de bør ta ansvar og slutte å markedsføre utflukter og arrangementer med ville dyr. Be venner og familie om å avgi løftet og del det på sosiale medier. Din hjelp gjør en stor forskjell for dyrene!