My Title page contents

LUSH setter fokus på høner i bur

Vi i Anima jobber hardt for å få slutt på høner i bur, og i disse dager har vi et samarbeid med LUSH om dette. LUSH lager fersk håndlaget kosmetikk og kjører kampanjer for dyrevelferd, miljøvern og menneskerettigheter.

Akkurat som oss mener LUSH at det er helt feil at høner skal sitte i bur. Derfor vil de
fra i dag og to uker frem bruke butikkene sine til å sette fokus på dette viktige temaet og få folk til å engasjere seg.

Fra i dag til onsdag 8. november vil butikkvinduene til LUSH vise bilder av høner i bur og hvor liten plass de har å leve på. Inne i butikken vil personalet oppfordre til å skrive under på å aldri kjøpe buregg og dele ut flyere med informasjon.

Vi i Anima synes det er helt fantastisk med næringsliv som tar ansvar på denne måten, og vi retter en stor takk til LUSH. Med dette samarbeidet klarer vi å mobilisere enda flere i kampen mot høner i bur.  

Ta gjerne en tur innom LUSH for å sjekke ut kampanjen! Her finner du LUSH.

Historisk: Buregg ut av Reitangruppen!

Reitangruppen har bestemt seg for å kutte buregg. Dette skjer etter dialog med en koalisjon av dyrevernorganisasjoner som Anima har stått i spissen for.

Mens Rema 1000 bare har solgt burfrie egg siden 2012, kutter Reitangruppen nå også alle skjulte buregg - altså egg brukt som ingredienser i de egenproduserte merkevarene til Rema 1000 i Norge og Danmark, samt bakevarene til kioskene de har i hele 7 land: Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Latvia og Litauen.

Dette er første gang et norsk firma kutter skjulte buregg. Samtidig er Reitangruppen første aktør til å kutte buregg i Finland, Estland, Latvia og Litauen.

– Vedtaket til Reitangruppen om å kutte buregg betyr at tusenvis av høner nå slipper å være innesperret i bur. Reitangruppen har her fattet et vedtak som vil skape positive ringvirkninger for dyrene i hele den nordiske matvareindustrien. Vi gratulerer og roser Reitangruppen for valget, sier Hilde Valbjørn Hagelin i Anima - Stopp dyremishandling.

Breaking: Buregg ut av Nærbutikken, Jacob´s, Kiwi, Joker og Spar!

Etter dialog med Anima har Norges største dagligvareaktør kommet med den gode påskenyheten at de vil kutte buregg i Nærbutikken, Jacob´s, Kiwi, Joker og Spar! I alt skal de nå 1486 matbutikkene være fri for buregg fra 2019.

Leder i Anima - Stopp dyremishandling, Hilde Valbjørn Hagelin, berømmer Norgesgruppen for valget:

– Vi vil rose Norgesgruppen for å kutte egg fra høner i bur. Det viser at de lytter til forbrukerne og ta dyrevelferd på alvor, uttaler hun.

– Norgesgruppen har totalt 1486 matvarebutikker som nå dropper buregg. Det vil på sikt redde millioner av høner fra et liv i bur, fortsetter hun.

De 1486 matbutikkene er fordelt på 626 Kiwi-butikker, 466 Joker, 283 Spar, 209 Nærbutikken og 2 Jacob´s.

Seier for hønene: Bunnpris slutter å selge buregg

Vi har en fantastisk nyhet til deg: Bunnpris har vedtatt å slutte å selge buregg. Avgjørelsen kommer etter vi i Anima har vært i dialog med dem.

Bunnpris har nå meldt buregg ut av sitt sortiment, hvilket vil si at butikkhyllene deres snart vil være fri for de kontroversielle eggene.

Leder i Anima - Stopp dyremishandling, Hilde Valbjørn Hagelin, er henrykt over avgjørelsen til Bunnpris:

– Det er helt fantastisk at Bunnpris nå slutter å selge buregg. Dette vil redde høner fra et liv innesperret bur hvor plassen til et A4-ark er alt de har å bevege seg på. Vi gratulerer Bunnpris med valget og er glad for at de lytter til oss og forbrukerne.

Siden vi lanserte underskriftskampanjen vår mot buregg for en uke siden har vi allerede samlet mange underskrifter. Den tar vi med oss for å få flere matbutikker til å gjøre som Bunnpris og kutte buregg!

Skriv under mot buregg i matbutikkene, du også!

Hold meg oppdatert