My Title page contents

Skriv under: Få buregg ut av matbutikkene! 

Hold meg oppdatert

Be matbutikkene slutte å selge buregg!

Dag ut og dag inn står de i et trangt nettingbur. Det er så liten plass at de nesten ikke kan bevege seg. Lufta er tjukk av støv og lyden fra tusenvis av stressede høner er øredøvende. Slik er livet for en burhøne. 

Anima jobber for å få slutt på at høner skal være i bur. Derfor jobber vi for å få matbutikkene til å slutte å selge buregg. På verdensbasis har mange matbutikker allerede innført policy om å ikke selge egg fra høner i bur. For å redde burhønene må vi få med oss alle matbutikkene. Derfor er vi i Anima i dialog med matbutikkene for å få dem til å kutte salget av buregg.

Her trenger vi DIN hjelp! Det er viktig at matbutikkene skjønner at kundene deres ikke vil ha egg fra høner i bur. Jo flere underskrifter vi samler inn, jo bedre sjanse har vi for å få matbutikkene til å slutte å selge buregg.

Skriv under i dag! Tusen takk for innsatsen din

Hold meg oppdatert
Hønene i bur trenger DIN hjelp - skriv under mot buregg i dag!

Hønene i bur trenger DIN hjelp - skriv under mot buregg i dag!

 

Om kampanjen: Slik vil Anima stoppe salg av buregg

Animas kampanje Sett høna før egget er satt i gang for å overbevise aktørene i næringslivet om å droppe buregg. Det gjelder butikker, matvareprodusenter, restauranter, caféer og kantiner.

Vi kan redde tusenvis av høner fra et grusomt liv i bur ved å overbevise disse næringslivsaktørene om å kutte ut buregg.

Anima jobber for at aktørene i næringslivet skal droppe egg fra høner i bur.

Anima jobber for at aktørene i næringslivet skal droppe egg fra høner i bur.

– Mange matbutikker, matprodusenter, restauranter, caféer og kantiner tenker sikkert ikke på hvor eggene de bruker kommer fra. Her er jeg overbevist om at de vil slutte med buregg hvis vi går i dialog med dem og gir dem informasjon, sier Hilde Valbjørn Hagelin, som er leder i Anima - Stopp dyremishandling.

Hun fortsetter:

– I andre tilfeller kan det derimot skje at vi blir nødt til å bruke sterkere virkemidler. Hvis de som bruker buregg ikke vil slutte når de har fått informasjon kan det bli aktuelt å trekke inn forbrukerne og gjennomføre boikott.

Anima har i løpet av de siste årene overbevist en lang rekke virksomheter om å innføre en bureggfri policy. 

 

Slik produseres egg i Norge. Historien bak eggene du finner i butikken

Moderne eggproduksjon er langt fra det idylliske glansbildet vi ofte ser for oss. Mange har nok et bilde av høner som går fritt på tunet, men det er langt fra virkeligheten.

40% av hønene i landbruksindustrien er innesperret i bur. Det utgjør hele 1.6 millioner høner. Disse hønene sitter innesperret hele livet. Plassen til et A4-ark er alt de har til rådighet. De kjenner aldri sola på kroppen eller gress under føttene. Ofte blir de så frustrerte at de plukker ut fjær både på seg selv og de andre hønene.

 

Bureggfri liste - alle disse virksomhetene har droppet buregg

Photo by HadelProductions/iStock / Getty Images

Vi i Anima og partneren vår Open Wing Alliance har kjørt kampanjer i flere år for å få næringslivet til å slutte med buregg.

Nå har en lang liste med matbutikker, matprodusenter, restauranter, caféer, hoteller og kantiner kuttet ut egg fra høner i bur.

 

Om Anima - Stopp dyremishandling

Anima - Stopp dyremishandling er en internasjonal dyrevernorganisasjon. Vi jobber på internasjonalt nivå for å få slutt på dyremishandling. Vi jobber for familiedyr og for dyrene i landbruket, pelsdyroppdrett, dyreforsøk og underholdningsindustrien.

Vi har fokus på å påvirke både politikere, næringsliv og forbrukere.